Interjú Schmied Zoltánnal

filmhu:
Véletlenül ugyanazon a forgatáson voltunk tegnap, így tudom, hogy ma hajnal négyig dolgoztál egy másik filmben, vidéken, kétórányi autóútra Budapesttől. Most pedig itt forgatsz Békásmegyeren. Hogy bírod?

Schmied Zoltán:

Ha gyakran lenne ilyen, hogy torlódnak a munkák egymásra, akkor nehéz lenne, tehát biztos, hogy a minőség rovására menne, de most jobb volt. Egyszer vagy kétszer meg lehet csinálni egymás után, aztán már többször nem szabad, mert az ember nem tud odafigyelni.

filmhu:
Kit alakítasz a filmben?

S. Z.:

Nate a neve, Ő a főhősnek, az Artinak a bátyja, Egy pornólapnál dolgozik, egy szexmániás pali. Ő az, akivel konfliktusba kerül Artin a lakásból való elköltözés kapcsán.

filmhu:
Mennyire áll közel hozzád a figura?

S. Z.:
Közel is áll, meg nem is. Bennem is van egyfajta cinikusság, ugyanakkor talán bennem több jó dolog van, remélem legalábbis. Külsőleg teljesen passzol hozzám, és belsőleg is van belőle bennem, főleg a nokkel való kapcsolata. Nem azt mondom, hogy én olyan vagyok, csak magával a nőkkel való kapcsolat hasonló.

filmhu:
Hogy jellemeznéd Zsombor színészvezetését?

S. Z.:
Én nagyon sokat dolgoztam a Zsomborral, egyre jobb, azt tudom mondani. Mi már az első filmjeinél is Vele voltunk, és én most éreztem először, hogy nagyon sokat törődött a színészekkel. Sok mindent nagyon konkrétan elmondott, konkrétan tudta, mit akar látni; nagyon sokat tudott segíteni.
Régebben nehezebb volt, mi se vagyunk tapasztalt színészek, Ő se egy tapasztalt rendező, még most is tanuljuk mindketten a szakmát. De most nagyon jó volt, reméljük ebből egy jó dolog születik.

Kun Simon Kristóf [ ... Vissza ... ]